Oferta Fundacji

Szkolenia i coaching służące wzmocnieniu potencjału

Coaching

Indywidualne sesje coachingowe

Wierzymy, że posiadasz wszystkie zasoby, których potrzebujesz, by osiągnąć to, czego pragniesz. Możemy pomóc Ci je odkryć.

Szkolenie

Design thinking - warsztat dla moderatorów

W trakcie 5-dniowego szkolenia poznasz proces Design Thinking zarówno z perspektywy uczestnika jak i moderatora – będziesz mieć możliwość poprowadzić grupę w wybranych modułach tego procesu. Dowiesz się jak prowadzić interdyscyplinarny zespół i wspierać kreatywność. Będziemy pracować nad rzeczywistymi wyzwaniami zaczerpniętymi z doświadczeń zawodowych uczestników szkolenia.

Coaching edukacyjny

Poznasz coaching i będziesz w pełni świadomie stosował metody i narzędzia coachingu. Wzmocnisz swoje poczucie wpływu na sytuacje, poprawisz swoje umiejętności takie jak aktywne słuchanie, skuteczne komunikowanie się, budowanie relacji i zaufania, empatia. Poznasz moc pytań coachingowych i zapoznasz się z różnorodnymi narzędziami coachingowymi, przydatnymi w pracy edukatora. Stworzysz swoją własną metodę coachingu dostosowaną do Twoich potrzeb i środowiska pracy.

Szkolenie

Rozwiązywanie problemów i podejmowanie decyzji

Edukatorzy, trenerzy i inne osoby pracujące z grupami muszą nieustannie stawiać czoła konfliktom. Mogą one wynikać z oporu w procesie uczenia się lub napięć wynikających z nierozwiązanych problemów. Szkolenie pomoże uczestnikom wzmocnić podejście zorientowane na rozwiązania, rozwinąć umiejętności radzenia sobie z konfliktami oraz zwiększy kreatywność, poczucie wpływu i pewność siebie w radzeniu sobie w trudnych sytuacjach.